My first novel

Alice forside

Solen er knap nok stået op over den brasilianske højslette, da teenagepigen Alice stikker af hjemmefra uden at se sig tilbage. Hun bærer kun på en enkelt taske, men med sig tager hun også fortidens spøgelser. Sine døde brødre, sin sorte hud og mærkerne efter de slag, hendes mor har givet hende. Alice flygter hovedkulds fra sin familie gennem den hårde brasilianske virkelighed. En barsk dannelsesrejse hvor overlevelse sker på trods, og skæbner skrives i blod. Og hvor der er kort fra venligheden i et lysende smil til frygtens glimt i øjnene.

Rejsen fører med tiden Alice til Europa og kærligheden. Men hendes bagage er tung, og spøgelserne fra fortiden har ikke til hensigt at slippe deres greb i hende.

Cida de Souza Schmidt-Madsen (f. 1973) er antropolog og videojournalist. Hun er født og opvokset i Nordøstbrasilien, i den hårdføre og isolerede region, der også sætter scenen i denne fortælling, men har boet i Danmark siden midt i 90’erne. Alice er hendes debutroman Læs mindre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *