Profil

 

Cida de Souza Schmidt-Madsen, Forfatter, Cand.scient.anth., Videojournalist

3571

Under mit studie har jeg specialiseret mig i de sociokulturelle aspekter af udsatte samfundsgruppers positionering i samfundet, med særligt fokus på indfødte folk. Teoretisk har jeg bl.a. beskæftiget mig med identitetsdannelse, empowerment, fremtid, uddannelse og medier.

 

UDDANNELSE´S  BAGGRUND

2012-2014 Diplomuddannelse, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
2004-2010 Cand. Scient. Anth., Københavns Universitet
Resume: Under mit studie har jeg specialiseret mig i de sociokulturelle aspekter af udsatte samfundsgruppers positionering i samfundet, med særligt fokus på indfødte folk. Teoretisk har jeg bl.a. beskæftiget mig med identitetsdannelse, empowerment, fremtid, uddannelse og medier.

Speciale: ”Unge lavet af glas” – Skrøbelighed, Synlighed og Indigenous Media i Dourados Reservatet,Mato Grosso do Sul, Brasilien. Specialet tager udgangspunkt i feltarbejde blandt unge Guaraní-Kaiowá, Guaraní-Ñandeva og Terena-indianere fra den lokale medie Ngo Ação dos Jovens Indígenas de Dourados. Teoretisk arbejder jeg bl.a. med begrebet indigenous media, identitetsdannelse og repræsentations praksis i en brasiliansk kontekst.
2008 Udgivelse: “A luta de gruposWaimiri-Atroari e Kayapó contra o “desenvolvimento forçado” na década de 80”, in Temáticas. Revistas dos Pós- Graduandos em Ciências Sociais, vol. 16, no. 31/32, IFCH-Unicamp, Campinas SP.
Key words: Forced development,Waimiri-Atroari, Kayapó, Hydroelectric plants, Indigenous Resistance.

2007 Studieophold i udlandet: Universidade Federal de São Paulo (Unicamp)
Instituto de Filosofia og Ciências Humanas
• Latinamerikansk etnologi, med særlig fokus på køn og seksualitet
• Identitet, repræsentation og sociale processer, med særlig fokus på konsekvenserne af etableringen af store udviklingsprojekter for den indfødte befolkning i Amazonas.

Instituto de Artes
• Medier & Dokumentar, med særligt fokus på mediehistorie og udviklingen inden for den dokumentariske filmgenre.
2006 BA-essay: Effekten af AIDS-kampagner i Afrika syd for Sahara.
2012 Viral Storytelling & Sociale Medier
Seks uger kursus på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, bestående af netværksteori, kommunikationsteori, målgruppeanalyse og crossmedia-teori.
1999-2000 Anden Relevant Uddannelse: The European Film College. Kurser i Filmhistorie, Documentar, Redigering og Fotografi

SPROG-
FÆRDIGHEDER Portugisisk:Modersmål.
Dansk: Skriver, læser og taler
Engelsk: Skriver, læser og taler
Spansk: Skriver, læser og taler

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *